Naar boven

Hygiëne hondenkussen van belang voor allergie hond

24-03-2011 06:08

Een heerlijk zacht, snoezig kussen van hoogpolig materiaal. Het ziet er leuk uit, maar is dat ook praktisch? U dient er rekening mee te houden, dat een hondenkussen goed uit gewassen moet kunnen worden.

 

De hond ligt er met zijn modderige poten op, komt uit de sloot en gaat daarna heerlijk op zijn kussen slapen. Het regelmatig wassen van zijn kussen is echt niet overbodig.

U moet dan wel een kussen hebben aangeschaft met een losse overtrek, dat eenvoudig los te maken is van het kussen. Als dit regelmatig wordt uitgewassen zult u ook niet zo snel vieze geurtjes van het hondenkussen ruiken. Het binnenkussen kunt u regelmatig een poosje in de frisse lucht leggen, ook dit werkt verfrissend. Sommige binnenkussens kunt u ook uitwassen, het duurt wel even voordat het kussen weer droog is, zeker in de winter. Voor honden met een allergie is het van groot belang voor extra hygiëne te zorgen. Kies het juiste materiaal, waarvoor de hond niet allergisch is. Vraag om advies bij uw dierenarts. Koop een kussen dat op hogere temperatuur mag worden gewassen. Let ook op met wasmiddel en/of wasverzachter. Gebruik niet teveel wasmiddel en geen wasverzachter, ter voorkoming van nog meer problemen. Door het regelmatig wassen is het handig twee kussens aan te schaffen. Let bij aankoop ook op de vulling. Ook hierbij : vraag uw dierenarts om advies. Een hond met een allergie is erg vervelend, maar u kunt in samenwerking met de dierenarts problemen tot een minimum beperken